Bybonden i Bergen

Rob Weir

Da Rob ble en del av Bybonden og Lystgården i 2024, fikk vi en perfekt kombinasjon av kokk og bybonde i ett. Med bakgrunn innen agrikultur, skogforvaltning og erfaring som kokk fra Øens Have og Hotel Sundal, kombinerer han dyrking og matlaging for å styrke Lystgårdens satsing på mat. Han har ansvar for Bybondens kjøkkenhage, lager mat i skolehagene og deltar i inkluderingsprosjekter og andre aktiviteter som forener jord og bord.

Med en forkjærlighet for lokalmat og ville vekster ser Rob på mat som medisin. Ikke bare som næring, men som en helhetlig opplevelse som inkluderer oppdagelse, dyrking og gleden ved å dele et måltid. Gjennom Rob tilbys også engelskspråklige kurs, som gjør Lystgårdens kokekurs tilgjengelige for enda flere.

English:
When Rob joined Bybonden and Lystgården in 2023, we gained the perfect combination of chef and urban farmer in one. With a background in agriculture, forestry management, and experience as a chef at Øens Have and Hotel Sundal, he combines cultivation and cooking to strengthen Lystgården’s focus on food. He is responsible for Bybonden’s kitchen garden, cooks in school gardens, participates in inclusion projects, and engages in other activities that connects soil to table.

With a passion for local ingredients and wild flavours, Rob sees food as medicine. Not just as nourishment, but as a way to discover, grow, and share something meaningful with others. Through Rob, Lystgården’s cooking courses are now also available in English, making them accessible to even more participants.

Mail: rob@lystgarden.no

Ord

No items found.