Vi jobber med matkunnskap, matsikkerhet, matopplevelser, matinspirasjon, matproduksjon og matkultur. I Bergen og litt i Vestland, og selvfølgelig for bærekraftig mat og landbruk i Norge. Lystgårdens arbeid sorteres i de tre fokusområdene jord, bord og ord. Målet er at arbeidet vårt skal dekke hele matverdisirkelen, fra jord til bord, og tilbake til jord igjen.
Lystgården er huset for menneskemøter og matopplevelser som fremmer økologisk og sosial bærekraft. Vi vil skape positiv forandring ved å dele kunnskap og inspirasjon, tilby opplevelser via mat og dyrking og bygge rause fellesskap. Med fokus på glede og enkle, praktiske handlinger som handler om mat og dyrking er målet å bidra å senke det økologiske fotavtrykket samtidig som vi øker livskvaliteten. Vi prøver alltid å være modig, og vi setter rettferdighet og likeverd høyt i alt vi gjør og sier.
Stiftelsen Lystgården ble opprettet i 2017, av Bærekraftige liv som startet i 2008. Det tok mange års arbeid av mange ildsjeler å starte stiftelsen i den ærverdige Lystgården og hundrevis av frivillige for å pusse opp den historiske hovedgården og hagen. Fra 2017 har Lystgården utviklet seg til å bli både et sosialt fellesskapshus, et sted for bærekraftig aktivitet og et kompetansesenter for mat og urbant landbruk. Bla gjerne i årsrapportene fra de siste årene, og ta veldig gjerne kontakt om du har spørsmål eller vil slå av en prat. Vi deler gjerne det vi kan!
> Årsrapport 2023> Årsrapport 2022> Årsrapport 2021> Årsrapport 2020