Benedicte Jørgensen er Lystgårdens egen prisvinnende gårdskokk! Med erfaring fra både nasjonale og internasjonale Michelin-restauranter, kombinert med en dyp forståelse for matens reise fra jord til bord, er hun en sentral del av Lystgårdens satsing på mat.
I 2024 mottok Benedicte det prestisjetunge Kokkekarlas Kokkestipend under Matprisen, som anerkjenner hennes lidenskap for bærekraft og lokale råvarer. I 2025 skal stipendet brukes på en studiereise til Japan, hvor hun vil fordype seg i kunnskap om fisk, ikijime-teknikken og fermentering, som vi er sikre på vil berike både Lystgården og norsk matkultur.
De siste årene har Benedicte drevet kjøkkenet på Hotel Sundal (tidligere Hardanger Fjord Lodge) og på Lystgården kobler hun dyrking og matlaging gjennom langbordsmiddager, matkurs og ukentlige matmarkeder. Benedicte er lett å prate med, full av kunnskap og en ekte drivkraft i arbeidet med å skape meningsfulle menneskemøter over matopplevelser.
Har du spesielle ønsker om kurs eller arrangementer, er hun den rette å kontakte. Vi er stolte og takknemlige for å ha Benedicte som en del av vår satsing på å dele matkunnskap, mathistorie og matkultur.
Telefon: 908 66 952
Mail: benedicte@lystgarden.no
Dette jobber Benedicte med i 2025:
- Vinteren har blitt brukt til å planlegge årets kokekurs og arrangementer, og nå gleder jeg meg til å møtes over skjærefjølen, kaffemaskinen eller langbordet, og til å fylle kalenderen med arrangementer fulle av matglede.
2025 er mitt andre år som gårdskokk, og kokeskolen har vokst siden oppstarten i fjor. Flere av kursene har blitt faste innslag, som surdeigs- og pastakurs, som vi kan arrangere nesten hver måned! Robert har startet Facebook-gruppen "Surdeigens venner", hvor tidligere kursdeltakere deler erfaringer, tips og bilder fra eget kjøkken. Det er akkurat den typen fellesskap vi håpet kokeskolen skulle bidra til.
Programmet for langbordsmiddagene er klart, og i år får vi besøk av mange spennende kokker som byr på alt fra afghansk og tamilsk mat til norsk og bosnisk tradisjonskost. Jeg samarbeider også med kommunikasjonsansvarlig for å knytte musikk og mat sammen i noen av middagene. Vi håper på mange magiske kvelder i hagen på Lystgården.
Naturen våkner til liv, og øynene leter etter vårens første ramsløk. Tidligere var dette tiden for «vårknipa», når lagrene tømt og ville vekster som brennesle og løvetann ble viktige matkilder. I dag minner denne perioden oss om hvorfor vi har saltet, syltet og konservert. Disse tradisjonene ønsker jeg skal gjenspeiles i både kurs og middager på Lystgården.
- Benedicte Jørgensen